Kérem válassza ki autója típusát:

Új! Automaták a Ford Capri MK III 1978-1986

Új! Automaták a Ford Capri MK III 1978-1986

Az 1978 és 1986 között gyártott Ford Capri MK III egy olyan autó, amely mind az autós világban, mind a rajongók körében ikonikus státuszt ért el. A gyakran a Capri-család legszebb evolúciójának tekintett Capri MK III egy sportos kupé volt, amelyet letisztult vonalvezetése és erős motorjai jellemeztek. Ez az autó egy olyan korszakot testesített meg, amikor a vezetési élmény és a stílus volt a legfontosabb, és az évek során hűséges rajongótáborra tett szert.

A Ford Capri MK III a korábbi Capri MK II továbbfejlesztéseként mutatkozott be, néhány figyelemre méltó vizuális és műszaki fejlesztéssel. Az MK III formatervét alacsonyabb és szélesebb profil, agresszívabb hűtőrács és a sportosabb megjelenést biztosító spoilerek jellemezték. Belül a Capri kényelmes belső teret kínált, sportos ülésekkel és vezetőközpontú műszerfallal, ami fokozta a vezetési élményt.

A motorháztető alatt a Capri MK III többféle motorválasztékot kínált, az 1,3 literes négyhengerestől az erőteljes 3,0 literes V6-osig. Ezek a motorok biztosították, hogy a Capri különböző vezetési stílusoknak és preferenciáknak feleljen meg, a gazdaságos városi vezetéstől a nagy teljesítményű vezetés élvezetéig. A rajongók körében a legnépszerűbb motorok gyakran a benzinbefecskendezéses 2,8 literes V6-os voltak, amely kiváló egyensúlyt kínált a teljesítmény és a megbízhatóság között, valamint a ritkább 3,0 literes Essex V6-os, amely nyers erejéről és lenyűgöző teljesítményéről volt ismert.

Az úton a Ford Capri MK III dinamikus és kényelmes vezetési élményt nyújtott. Az első felfüggesztés MacPherson rugókkal, a hátsó felfüggesztés merev tengellyel és laprugókkal stabil kezelhetőséget és sima vezethetőséget biztosított. Ez tette a Caprit alkalmassá nemcsak kanyargós országutakra, hanem hosszú autópályás utakra is. A kormányzás pontossága és a motorok ereje minden vezetést élménnyé tett.

A Ford Capri MK III a teljesítménye mellett sokoldalúságáról is ismert volt. Tágas belső tere és nagy csomagtartója praktikus választássá tette a mindennapi használatra, míg sportos jellemzői és ikonikus formaterve az autórajongók és gyűjtők körében is népszerűvé tette. A Capri olyan autó volt, amely egyszerre kínált stílust és funkcionalitást, ami egyedülállóvá tette a kategóriájában.

A Ford Capri MK III gyártása 1986-ban ért véget, de ennek az ikonikus autónak az öröksége tovább él. Számos példányt megőriztek, és gyűjtők világszerte nagy becsben tartják. A Capri MK III gyakran látható autókiállításokon és raliversenyeken, ahol az autórajongók régi és új generációinak csodálatát egyaránt kivívja. Az időtlen formaterv, az erőteljes teljesítmény és a felejthetetlen vezetési élmények kombinációja biztosítja, hogy a Ford Capri MK III maradandó hatást gyakorol az autóipar történelmére.

A Ford Capri MK III ma is az autóipar egy letűnt korszakának szimbóluma, amikor a vezetés öröme és a személyes stílus volt az autóvásárlók legfontosabb szempontja. Akár egy aprólékosan felújított példányról, akár egy eredeti pajtaleletről van szó, a Capri MK III továbbra is inspirációt és nosztalgiát jelent mindazok számára, akiknek lehetőségük van közelről megtapasztalni.

Gyűjteményünkben megtaláljuk ehhez az autóhoz a megfelelőt.

De producten uit dit bericht